logo

Verizon va cumpara AOL intr-o tranzactie de 4.4 miliarde de dolari

verizon

Verizon Communications Inc. şi-a anunţat disponibilitatea de-a cumpăra AOL Inc. în cadrul unei tranzacţii ce ar urma să se ridice la suma de 4.4 miliarde de dolari şi ar oferi astfel celei mai mari companii de servicii de comunicare wireless din America acces la sistemul de publicitate digital şi conţinut pe care-l deţine AOL, incluzând aici şi site-ul de ştiri Huffington Post. Oferta de 50$ per acţiune este una cu 17.4% mai mare faţă de 42.59$, preţul la care a închis luni AOL.

 

Această veste a avut un impact puternic asupra acţiunilor AOL, care au ajuns până la suma de 50.70$  per acţiune după ce s-a deschis bursa marţi. Înţelegerea, care include şi datorii de aproximativ 300 de milioane de dolari pe care le are AOL, va avea loc sub forma unei oferte publice urmată apoi de o fuziune, astfel că AOL ar urma să devină o subsidiară Verizon aflată în proprietate absolută.

 

Tim Armstrong, cel care a condus transformarea AOL într-una dintre cele mai de succes companii de publicitate, va continua să se afle în fruntea companiei după achiziţie. Acesta a declarat pentru CNBC că „nu există un alt partener mai potrivit pentru noi decât Verizon”. AOL a înregistrat creşteri de venituri cu 7.2% în primul trimestru al anului, atingând suma de 625 de milioane de dolari. Sursa: Investing.com