logo

Sfat pentru investitori: „Priviti spre actiunile din Europa”

Jeff Hussey

Piaţa americană pare să fie „complet valorificată” şi oportunităţile mai bune ar fi cele din alte regiuni ale globului, a spus un observator al pieţei, joi, citat de cnbc.com. Acţiunile americane au fost tranzacţionate ieri cu o creştere de peste un procent, indicele SPX500 atingând un nou record de peste 2121 de puncte.

 

Sunt mai multe măsurători care indică faptul că piaţa pare să fie complet valorificată, dacă nu chiar bogată. Am fost neutri faţă de acţiunile din U.S. încă din decembrie şi am favorizat Europa şi Japonia ca reprezentând nişte zone cu perspective de profit mai mari,” a declarat Jeff Hussey, expert american, într-un interviu acordat cnbc.

 

Indicele german DAX s-a depreciat cu peste 5% faţă de luna precedentă, în timp ce indicele japonez Nikkei a înregistrat o depreciere de două procente în acelaşi interval de timp. Hussey consideră că aceste pieţe au un potenţial de creştere mult mai mare decât cea americană. El a adăugat că s-ar bucura să vadă o depreciere de 5% în acţiunile din U.S. Cu toate acestea, el consideră că e posibil ca acţiunile din U.S. să nu fi atins, totuşi, punctul maxim de creştere, fiind încă loc de progres.