logo

PayPal se va lista pe Nasdaq sub vechiul simbol, PYPL, dupa despartirea de eBay

paypal

PayPal, divizia de plăţi electronice care s-a separat de eBay Inc. anul trecut, se va lista pe Bursa de Valori Nasdaq sub simbolul său original de dinainte să fie achiziţionaţi în 2002, PYPL.

 

Sunt onorat şi încântat că PayPal se întoarce la rădăcinile sale ca o companie independentă”, a declarat preşedintele PayPal Dan Schulman, care va fi şi şeful executivului companiei atunci când se va finaliza despărţirea în trimestrul trei din 2015. „Acesta este un simbol cu o însemnătate foarte mare pentru companie deoarece reprezintă angajamentul nostru neclintit faţă de spiritul viziunii iniţiale care a stat în spatele lansării serviciului PayPal în urmă cu 17 ani,” a încheiat Schulman.

 

eBay a anunţat despărţirea de PayPal anul trecut după ce importantul investitor Carl Icahn a spus că PayPal este ţinut pe loc de slaba creştere a „companiei părinte”. Schulman s-a alăturat companiei în anul 2014, renunţând la postul pe care l-a deţinut la compania American Express. Serviciul de plăţi electronice PayPal are peste 165 de milioane de clienţi în 200 de ţări.