logo

Fondurile de investitii de top din America isi reduc numarul de actiuni Apple

Apple

Fondurile de investiţii americane de top şi-au redus numărul de acţiuni pe care îl deţineau în cadrul companiei Apple, în ciuda creşterilor semnificative pe care le-a înregistrat producătorul de iPhone. Printre aceste fonduri se numără Omega Advisors şi Coatue Management, care au continuat să-şi reducă numărul de acţiuni deţinut sau chiar să renunţe de tot la ele. Conform unor documente oficiale făcute publice vinerea trecută, Coatue şi-a redus participaţiunea cu 1.2 milioane de acţiuni în primele trei luni ale anului 2015, dar Apple continuă să fie cea mai importantă investiţie americană a lor, păstrând 7.7 milioane de acţiuni.

 

Omega Advisors şi-a vândut în primul trimestru toate cele 383,790 de acţiuni pe care le deţinea din Apple, în timp ce Rothschild Asset Management şi-a redus şi el participaţiunea cu 107,953 de acţiuni, rămânând totuşi cu 938,693 de unităţi. Un alt fond de investiţii important, Greenlight Capital, şi-a vândut în primul trimestru din 2015 1.2 milioane de acţiuni, păstrând în prtofoliu alte 7.4 milioane.

 

Acţiunile Apple au crescut în primul trimestru al anului cu 12.7 procente, iar ascensiunea nu s-a oprit aici. De la sfârşitul lunii martie, acţiunile au crescut cu 3.6 procente până joi, iar la sfârşitul săptămânii trecute acţiunile au scăzut un pic până la 3.3%. La sfârşitul anului 2014, Apple a fost una dintre companiile preferate de fondurile de investiţii. Conform analizelor Goldman Sachs efectuate asupra unui număr de 850 de fonduri de investiţii care deţin împreună bunuri în valoare de 2 trilioane de dolari, 12% dintre ele au avut Apple în top 10 investiţii.

 

Cu toate acestea, nu toate fondurile de investiţii fug de Apple. Bridgewater Associates şi-a crescut portofoliul cu 473,500 de unităţi, ajungând la un total de 732,997. De asemenea, miliardarul Carl Icahn şi-a păstrat intacte cele 52.8 milioane de acţiuni deţinute la sfârşitul primului trimestru. Sursa: investing.com