logo

Executivul Ford mizeaza pe cresterea vanzarilor in Asia Pacific pentru urmatorul deceniu

Ford Taurus cars are seen during a presentation at the 16th Shanghai International Automobile Industry Exhibition in Shanghai, April 21, 2015. REUTERS/Aly Song -

Ford prevede că cea mai mare creştere a vânzărilor companiei în următorii zece ani va veni din regiunea Asia Pacific, asta în ciuda faptului că cererea de autoturisme din China s-a mai domolit recent. Preşedintele Ford din această regiune, Dave Schoch, a declarat că atunci când priveşte la „creşterea companiei pe parcursul a cinci-zece ani, aproximativ 60% va proveni din regiunea Asia Pacific.” Vânzările Ford din Asia Pacific în primul trimestru s-au ridicat la suma de 2.3 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă 6.8% din totalul companiei.

 

China şi India vor reprezenta, în opinia lui Schoch, cele mai importante motoare de creştere ale companiei. Ford anticipează că vânzările din China vor ajunge la 32 de milioane de unităţi în 2020, cu 23 de milioane mai mult decât în 2013. De asemenea, previziunile pentru India în acelaşi interval de timp se ridică la 6 milioane de unităţi.

 

Ford, General Motors şi Volkswagen au tăiat recent din preţul maşinilor în China ca răspuns la mişcările de pe piaţă. O creştere economică înceată a avut un impact negativ în ceea ce priveşte cererea de automobile în China, astfel că vânzările au scăzut cu 0.5% în aprilie, iar producătorii străini de măşini au parte de-o concurenţă mai intensă din partea companiilor locale, mai ales în ceea ce privesc SUV-urile. Chiar şi aşa, vânzările Ford au crescut cu 0.1%.

 

În ciuda acestor date, companiile străine producătoare de automobile vor continua să investească în fabricile din cea mai mare piaţă auto din lume. Schoch a declarat că Ford doreşte ca în aproximativ o lună să finalizeze înţelegerea cu Chongqing Changan Automobile Co Ltd de preluare a unei fabrici din nord-est-ul Chinei care ar urma să crească producţia cu 200.000 de vehicule anul viitor. Dacă se va realiza, Ford ar urma să plătească 1.1 miliarde de dolari.