logo

Archive for the ‘Companii’ Category:

Transfer de energie: EON negociază cu RWE pentru a cumpăra business-ul de energie regenerabilă în valoare de 19 miliarde de euro

EON este în negocieri avansate cu RWE AG pentru a achiziţiona business-ul de energie regenerabilă Innogy SE, în cadrul unei tranzacţii care ar da naştere celei mai mari companii de energie regenerabilă din Germania, într-o perioadă în care cea mai mare economie din Europa încearcă să se îndepărteze de combustibilii clasici, potrivit Bloomberg.


Cât trebuie să câştige un şef? Stabilirea salariului este subiectivă, primul criteriu este puterea de negociere, iar ultimul este performanţa

Lumea corporaţiilor din SUA se pregăteşte de o nouă revoltă: conform unei directive legislative postcriză, marile companii americane trebuie să dezvăluie care este diferenţa dintre cât câştigă un şef (CEO) şi media salarială anuală a angajaţilor.


Topul judeţelor în care s-au făcut cele mai multe noi angajări în 2017. Cinci judeţe au concentrat 70% din totalul noilor angajări

Angajatorii din Bucureşti, Cluj, Timiş, Argeş şi Braşov au creat anul trecut peste 82.000 de noi locuri de muncă, adică 70% din totalul celor 118.000 de angajări noi făcute la nivelul întregii economii, arată o analiză a ZF făcută pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.


Economia mondială se zguduie: Pieţele bursiere reacţionează la decizia preşedintelui Trump de a impune noi tarife la metale

Pieţele bursiere au reacţionat vineri la decizia preşedintelui american Donald Trump de a impune tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu, decizia aducând indicele Stoxx Europe 600 în a patra zi de scădere iar indicele german DAX la cel mai redus nivel din 13 luni.


Csányi, şeful OTP Group, vorbeşte pentru prima data despre posibilitatea ca BNR să nu aprobe preluarea Băncii Româneşti: „Am o presimţire rea”

Sándor Csányi, preşedintele OTP Group, a declarat astăzi într-o conferinţă la Budapesta că „are o presimţire rea” legată de rezultatul tranzacţiei prin care sucursala locală a ungurilor a preluat Banca Românească de la grupul elen National Bank of Greece. Csányi se teme că BNR nu îşi va da acordul pentru preluare, în condiţiile în care avizul este aşteptat din vara anului trecut.