logo

Cererea de iPhone-uri a crescut in Europa si China in primul semestru din anul 2015

iPhone

Adoptarea iPhone-urilor a fost una globală în timpul semestrului din martie, în Europa mulţi oameni au renunţat la Android pentru a trece la Apple, conform unor date furnizate de Kantar Worldpanel ComTech citat de appleinsider.com.

 

Firma de cercetare a notat faptul ca, deşi Andriod a rămas lider în cele cinci pieţe Europene importante – Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Spania -, având o cotă de 68.4%, procentajul este în scădere cu 3.1% faţă de anul precedent. Apple a înregistrat o creştere de 1.8 puncte procentuale, ajungând la o cotă de piaţă de 20.3%, iar datele relevate de Kantar indică faptul că 32.4% dintre cumpărătorii noi de iPhone-uri au renunţat la Android pentru Apple.

 

Dintre oamenii care au cumpărat telefoane cu Android în semestrul precedent, 35% au spus că au făcut această alegere datorită preţului mai mic, iar 29% au spus că le-au găsit la preţuri de chilipir sau contracte favorabile din partea companiilor de telecomunicaţii.

 

China a fost o altă piaţă puternică pentru Apple, cota iPhone-urilor crescând de la 17.9% până la 26.1%, însă această cifră este încă foarte mică în comparaţie cu cele 72 de procente deţinute de Apple. Kantar a remarcat faptul că volumul de iPhone-uri generat de China este mai mare decât cel din America, în mare parte deoarece iPhone-ul începe să fie cumpărat şi de oamenii mai puţin bogaţi ai ţării. În semestrul precedent, Apple şi-a adjudecat 25% din vânzările de smartphone-uri printre oamenii care câştigă în jur de 2000-4000 de yuani (322-645$) pe lună.

 

Chiar dacă sunt încă foarte scumpe în China, ajungând să coste deseori mai mult decât un salariu lunar, mulţi oameni folosesc smartphone-urile ca principal gadget. În America, Apple are o cotă de piaţă de 36.5%, în timp ce Android a înregistrat o uşoară creştere de 0.2%, ajungând la un total de 58.1%. 18% dintre deţinătorii de iPhone-uri din ţară au optat pentru iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, iar 64% dintre ei au cel puţin iPhone 5. Această ultimă cifră este foarte importantă pentru Ceasul Apple, din moment ce nu este funcţional pe iPhone-urile mai vechi de 5.