logo

Archive for the ‘Banci & Finante’ Category:

Investitorii răsuflă uşuraţi măcar pentru câteva ore. Indicele Dow Jones deschide săptămâna în creştere

Piaţa de capital americană a deschis în creştere noua săptămână, după ce în perioada 5-9 februarie a reuşit la limită să evite cea mai proastă evoluţie din ultimii nouă ani, în condiţiile în care şedinţele de tranzacţionare încheiate cu scăderi de 600 – 1000 puncte au adus aminte de momentele imediat premergătoare instalării unui crah la New York.


Băncile au acordat populaţiei credite noi de peste 31 mld. lei în 2017, cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani

Populaţia a luat de la bănci credite noi în lei şi euro în valoare de 31,4 mi­liarde de lei anul trecut‚ în creştere cu 7% faţă de anul precedent, arată calculele ZF pe baza datelor BNR.


Lovitură pentru băncile din România. Ce a decis BNR

Odată cu majorarea dobânzii de politică monetară, Consiliul de Administraţie al BNR a decis şi creşterea dobânzii penalizatoare pentru băncile care nu îşi constituie integral rezerva minimă obligatorie (RMO) în lei pentru perioada 24 ianuarie-23 februarie. Băncile vor fi amendate cu 4,5% pentru RMO în lei.


Eugen Teodorovici promite REVOLUŢIE în finanţe: Vestea începutului de an pentru jurnaliști și artiști

Noul guvern Viorica Dăncilă propune un al ministru de Finanţe. Contestatul Ionuţ Mişa a fost dat la o parte şi în locul acestuia a venit Eugen Teodorovici, un mare constestatar al acestuia. În direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, Teodorovici a anunţat o revoluţie în Finanţe. Celebrul Formular 600 e prioritate pentru Teodorovici.


Băncile nu ratează nicio ocazie să facă PROFIT: Cea mai mare bancă din Japonia îşi lansează propria monedă VIRTUALĂ

Cea mai mare bancă din Japonia, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (MTU) plănuieşte să-şi lanseze propria criptomonedă până în martie 2018 şi va avea un raport de paritate cu moneda naţionala a Japoniei, yenul, scrie Investopedia. În primă fază, aceasta va fi folosită doar de angajaţii băncii şi la tranzacţiile inter-sucursale. Va putea fi folosită la tranzacţii standard, precum cumpărături sau transfer de bani între persoane, la costuri mult mai mici în comparaţie cu folosirea cardurilor de credit.