logo

Ascena Retail isi cumpara rivalul Ann Inc. contra sumei de 2.15 mld. usd

Ann Acquisition

Ascena Retail Group Inc., cea care deţine magazinele de îmbrăcăminte pentru femei Dressbarn şi Lane Bryant, a remis un comunicat în care anunţă că s-a înţeles cu rivalul Ann Inc, deţinătorul brandurilor LOFT şi Ann Taylor, pentru a-l cumpăra contra sumei de 2.15 miliarde de dolari. Ann, care are acelaşi public ţintă ca şi Ascena, femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, a fost lovit cu putere de competiţia tot mai acerbă din domeniu şi se pare că anumiţi investitori au pus presiune pentru a se vinde.

 

Ascena a oferit suma de 47 de dolari per acţiune – 37.34 dolari cash şi 0.68 în acţiuni. Aşa cum era de aşteptat, acţiunile companiei Ann au crescut cu aproape 21.5% în premarket, ajungând la 47.05 dolari pe unitate. Acţiunea a trecut luni un pic peste suma pe care a oferit-o Ascena, ceea ce indică faptul că unii investitori speră ca oferta să crească sau ca un rival să intre în licitaţie. Acţiunile Ascena au crescut şi ele cu 7.7 procente, ajungând la 15.30 dolari pe unitate.

 

Doi dintre cei mai importanţi investitori ai Ann, fondurile de investiţii Engine Capital LP şi Red Alder LLC, au cerut în august să se ia în considerare posibilitatea de-a se vinde compania, însă cel mai mare investitor, Golden Gate Capital LLC, a spus că acţiunile sunt încă subevaluate. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în partea a doua a anului 2015. Sursa: reuters.com