logo

Alibaba vizeaza preluarea unei parti din compania indiana producatoare de smartphone-uri, Micromax

Compania chineză Alibaba stă pe un munte de bani care se ridică în jurul a 20 de miliarde de dolari, iar o parte din aceşti bani sunt folosiţi pentru a face mici achiziţii, dar notabile, din industria de tehnologie. Până acum, Alibaba a investit în compania producătoare de console OUYA, în compania producătoare de smartphone-uri MEIZU şi în Snapchat, însă publicaţia Reuters crede că firma chineză de comerţ electronic ţinteşte să cumpere o parte însemnată din Micromax.

 

Micromax este, de asemenea, o companie producătoare de smartphone-uri din India şi se pare că Alibaba îşi doreşte să cumpere în jur de 20% din companie, iar suma pe care ar urma s-o achite se ridică la 1.2 miliarde de dolari. Conform surselor citate de Reuters, mişcarea aceasta făcută de Alibaba este una cu implicaţii mult mai mari decât par la prima vedere, dorind să se folosească de Micromax ca de un cal troian pentru a pătrunde cu vânzările sale online în India.

 

Aceste speculaţii sunt bazate pe faptul că India trece printr-un boom şi este privită ca una dintre cele mai mari noi pieţe de desfacere în materie de smartphone-uri. Micromax este printre cei mai mari jucători pe piaţa indiană şi, dacă se va realiza înţelegerea, noile dispozitive ar urma să aibă preinstalat software-ul de plăţi mobile deţinut de Alibaba. Desigur, în momentul de faţă acest lucru este la stadiul de zvon, dar nu e deloc improbabil şi ne face să ne întrebăm dacă gigantul chinez va continua cu acest gen de achiziţii în viitor.